Când va avea loc Ziua Națională a Vinului și cum va fi marcată în acest an (VIDEO)

„Eu deVIN sărbătoare”, acesta este sloganul ediției din acest an a Zilei Naționale a Vinului, care va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie.

În acest an, ținând cont de noul context configurat de criza sanitară globală, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 000 de mii de oameni și mii de turiști străini.

Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul virtual, vor fi trecute în revistă a succesele înregistrate în cei 19 ani și care a propulsat ca această sărbătoarea să devină eveniment celebrat la nivel mondial.

Sloganul „Eu deVIN sărbătoare” vine să accentueze importanța acestui eveniment și îndeamnă oamenii să marcheze această sărbătoare în siguranță, alături de familie și prieteni.

„Eu deVIN sărbătoare” este un apel la solidaritate cu filiera vitivinicolă care s-a implicat de-a lungul vremii și au contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

În noul context, în primul week-end din octombrie, Ziua Națională a Vinului va fi celebrată după un program tematic care va include:

Ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului care va cuprinde tradiționala decernare a Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;

Expoziție – retrospectivă ce va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani;

Expoziție ale etichetelor pentru sticlele de vin;

Programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, cât și la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice;

Programe speciale la toate vinăriile din țară, care își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

Totodată, evenimentul va continua să fie marcat și peste hotarele țării. Mai mulți jurnaliști notorii, specializați pe domeniul vitivinicol, vor participa la o degustarea online a Vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă, specifice sărbătorii.

Ziua Națională a Vinului a devenit de-a lungul timpului principala sărbătoare națională dedicată patrimoniului vitivinicol și a Vinului Moldovei.


Preluat de la: Publika.md