Când ar putea fi redeschise instituţiile de învăţământ din ţară

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a cerut Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să permită redeschiderea instituţiile de învăţământ din 11 ianuarie. Informaţia ne-a fost confirmată de secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, care a precizat că a fost trimisă o solicitare oficială în acest sens. Decizia urmează să fie anunţată săptămâna aceasta.     

Ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a avut o ședință de lucru cu conducătorii direcțiilor de învăţământ din ţară, unde s-a discutat reluarea procesului educațional în şcolile din ţară şi continuarea activităţii în grădiniţe.

Din 24 decembrie, elevii sunt în vacanţa de iarnă. Cu o săptămână înainte, cursurile s-au desfăşurat online. Decizia a fost luată pentru a reduce riscul de infectare cu noul tip de coronavirus.

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cele 1398 de grădinițe din țară, cinci sunt în carantină, precum şi 23 de grupe de copii. Cinci copii sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar 891 sunt în autoizolare. 


Preluat de la: Publika.md