Cancelarului german, Olaf Scholz, și-a confirmat prezența la reuniunea Comunității Politice Europene (VIDEO)

Cancelarului german, Olaf Scholz, și-a confirmat prezența la reuniunea Comunității Politice Europene din 1 iunie, la care urmează să participe 50 de șefi de state și de guverne din Europa.

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, a declarat Olaf Scholz, prin intermediul unui mesaj video.

 46 de lideri europeni au confirmat, până miercuri, prezența la Summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova pe 1 iunie. Charles Michel, Ursula von der Leyen și Roberta Metsola au transmis acelaș mesaj înainte de eveniment, potrivit lor Moldova nu este singură în calea noastră de integrare europeană.

În zilele următoare, Guvernul așteaptă și alte confirmări și, în scurt timp, vom cunoaște lista finală de participanți.

 Pe 1 iunie în Republica Moldova se va desfășura Summit-ul Comunității Politice Europene, la care erau așteptați în jur de 50 de delegații oficiale – șefi de state și de guverne și înalți oficiali ai Uniunii Europene. Oficialii străini se vor întruni la în Bulboaca, la Castelul MiMi.


Preluat de la: Publika.md