Campionatului Internațional VOIEVOD 2024: sute de luptători au luptat pentru titlul de cel mai bun

Evenimentul a adunat peste 500 de participanți din Moldova, România, Ucraina, Bulgaria și Turcia. Fiecare sportiv și-a demonstrat măiestria și a concurat pentru titlul de campion.

''Luptele au fost destul de interesante. Sînt sportivi care i-am văzut anterior în lupte, sînt niște lupte spectaculoase și desigur la competiție Federația a pus la bătaie 5 centuri, care au fost înmînate celor mai talentați. Sîntem bucuroși că le oferim posibilitatea tinerilor de a se afirma. Nu ne oprim aici ne așteaptă multe turnee republicane, un proiect foarte ambițios în luna mai, îi vom selecta pe cei mai buni, care vor face pași importanți pe arena profesionistă, spune Oleg Sclifos, Vicepreședintele Federației Voievod.

''Sportivii din Moldova au crescut foarte mult de-a lungul timpului. Este o onoare pentru noi să venim aici să vedem cu oficialitățile se implică în sprijinirea sportului, tinerilor în dezvoltarea tinerilor și susținerea lor. Copii prind foarte multe încredere cînd văd că oameni ce conduc statul sînt alături de ei”, spune Razvan Hurjui antrenor din România.

După desfășurarea campionatului, patru medalii au revenit sportivilor din R. Moldova iar una Ucrainei.

Amintim că scopul evenimentului este selectarea lotului R. Moldova, care ne va reprezenta în toamnă la Campionatul Mondial din Italia.


Preluat de la: Noi.md