Cabernet… pe patru roți. Un colecționar de mașini din Moldova și-a restaurat automobilul într-un stil unic

Vinurile moldovenești i-au inspirat să restaureze un automobil într-un stil unic. Colecționarul de mașini Octavian Roșca și designerul Alexandr Marshal au lucrat trei ani la o Volgă sovietică, pe care au numit-o Cabernet. Maşina, care are elemente de design american, sovietic și moldovenesc, a fost prezentată în premieră echipei Publika TV la o vinărie din orașul Cricova.

Din copilărie, Octavian Roșca este pasionat de mașini retro. Acum trei ani, bărbatul a cumpărat un automobil GAZ.

”Mașina relativ nu e așa de veche. E anul 1989, dar e o mașină sovietică. A fost complet restaurată, dezmembrată și ca design atrage atenția și până acum. Am hotărât să încerc să fac ceva mai altfel decât restul mașinilor. S-a trezit așa o idee ca să promovăm cumva valorile noastre și am mers pe calea vinului.”, a povestit proprietarul automobilului, Octavian Roșca.

Pentru a crea ”mașina vinului”, bărbatul a luat legătura cu Alexandru Marshal, unul dintre cei mai talentaţi pictori de caroserii.

”Vopseaua pentru pinstriping a fost adusă chiar din Statele Unite. Imediat ce am văzut culoarea, ne-am gândit automat la numele de Cabernet.”, a menționat pictorul, Alexandru Marshal.

Caroseria are pictate mai multe elemente grafice asociate cu vinul.

”Am pictat barza albă în două concepte diferite, unul clasic, iar în spate e o alta, dar în alt stil, de parcă și-ar lua zborul. Pe ambele părți ale automobilului am desenat cu aerograful, imitând pereții unui butoi.”, a spus pictorul, Alexandru Marshal.

Proprietarul mașinii Cabernet are planuri mari pentru viitor.

”Mi-aș dori să vizitez mai multe vinării cu ea, ca să fie o mașină de promovare a culturii vinului. S-ar putea de organizat și niște excursii.”, a firmat proprietarul automobilului, Octavian Roșca.

Proiectul de restaurare a automobilului l-a costat pe proprietar peste opt mii de euro.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie