Bursele europene au suferit joi o scădere de aproape 1% / Deutsche Bank, Barclays, Nestle şi Airbus şi-au raportat joi rezultatele financiare trimestriale

Bursele europene au închis joi în scădere cu aproape 1%, excepţie făcând indicele londonez FTSE 100, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ. Acţiunile industriale au condus pierderile, cu un declin de 1,9%, în timp ce serviciile de sănătate au crescut cu 0,2%. Acţiunile din minerit au urcat cu 1,9%, după ce compania Anglo American a declarat că a primit ”o propunere de fuziune nesolicitată, neobligatorie şi foarte condiţionată” pentru preluarea integrală a acţiunilor sale de către grupul BHP din Australia. Acţiunile Anglo American au crescut cu 16% în urma informaţiei.

Deutsche Bank, Barclays, Nestle şi Airbus şi-au raportat joi rezultatele financiare trimestriale. Acţiunile Deutsche Bank au recuperat pierderile iniţiale, crescând cu peste 8%, pe măsură ce investitorii au analizat profitul peste aşteptări al băncii în primul trimestru.

Titlurile Barclays au urcat cu aproape 7%, pe fondul profitului net din primul trimestru care a depăşit aşteptările. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,95%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,93%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,97%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut0,4%.


Preluat de la: Timpul.md