Bunurile unei companii de vânzări online, sechestrate de CNA

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 12 de milioane de lei ale unei companii de vânzări online din Republica Moldova.

Sechestrul a fost aplicat în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, comisă de către o importantă companie, care ar fi prejudiciat statul cu 30 de milioane de lei.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe bunurile companiei, dar şi pe bunurile deţinute de directorul şi contabilii acesteia, care figurează în calitate de proprietari. De asemenea, au fost indisponibilizate şi bunurile unor terţi, care în realitate ar aparţine proprietarilor companiei. Printre acestea se numără automobile, camioane, terenuri, încăperi şi construcţii, precum şi cote-părţi ale capitalurilor sociale ale unor companii asociate.

Potrivit CNA, de la începutul anului curent, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în valoare de aproximativ 800 milioane de lei. Este vorba despre 985 de bunuri ale 72 de subiecţi, identificate în cadrul a 29 de cauze penale.

 


Preluat de la: Publika.md