Bulgaria scurtează perioada de carantină la 10 zile pentru contacții persoanelor depistate pozitiv

Ministrul bulgar al Sănătății, Kostadin Angelov a emis un nou ordin în ziua de 22 octombrie, ce prevede scurtarea perioadei de carantină, de la 14 la 10 zile pentru persoanele care sosesc în țară, dar și pentru cei care sunt contacți ai oamenilor depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, informează Sofia Global.

Decizia vine la o săptămâna de la anunțul făcut de premierul de la Sofia, ce anunța scurtarea perioadei de carantină. Hotărârea vine ca o soluție pentru a menține o stare bună a psihicului persoanelor care sosesc în țară, în contextul crizei sanitare.

În aceste condiții, perioada de carantină pentru cetățenii depistați pozitiv cu COVID-19 nu se schimbă perioada de carantină. Aceștia vor sta în izolare tot 14 zile, în cazul în care sunt asimptomatici sau au simptome ușoare și se află la domiciliu, așa cum prevede legea.

Mai mult decât atât, potrivit sursei citate, persoanele care au fost tratate în spital pentru COVID-19 sunt nevoite să rămână la domiciliu pentru încă 14 zile. Totoadă, este valabil și în cazul persoanelor care au fost testate pozitiv, dar au refuzat tratamentul într-o unitate medicală.


Preluat de la: Publika.md