Bulgaria: Restaurantele, barurile și cafenelele se vor redeschide de la 1 iunie

Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă luni, 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a emis marți seară un nou ordin, permițând barurilor și restaurantelor din Bulgaria dependente de turism să își reia activitatea înainte de începerea sezonului estival, scrie Reuters

Ananiev a permis, de asemenea, reluarea evenimentelor culturale și de divertisment, inclusiv în teatre, concerte și spectacole. De asemenea, cursurile de dans ar putea fi reluate, folosind până la 30% din capacitatea lor interioară și până la 50% din capacitatea lor în aer liber.

În conformitate cu ordinul, cu toate acestea, discotecile și localurile de noapte trebuie să rămână închise, deoarece țara rămâne sub o situație epidemică din cauza bolii COVID-19 până pe 14 iunie.

Bulgaria are 2.460 de cazuri de coronavirus confirmate, inclusiv 133 de decese, un număr relativ redus în Europa. Ananiev a dat deja undă verde pentru redeschiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Bulgaria.

Guvernul Bulgariei a introdus o stare de urgență pe 14 martie, care a impus interdicții de călătorie, închiderea școlilor și a centrelor comerciale și a determinat multe întreprinderi să limiteze sau să oprească operațiunile din cauza restricțiilor și a cererii reduse.

Oficialii de la Sofia au început să reducă blocarea parțială la sfârșitul lunii aprilie, dar a continuat să aplice măsuri de distanțare socială pentru mulți dintre cetățenii și întreprinderile sale, contribuind la prevenirea răspândirii pe scară largă a virusului în comunitate.


Preluat de la: Publika.md