Bucătarii-șefi francezi se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Secretul francez este reprezentat de cei mai buni bucătari din țară și de produse selecte, iar rezultatul este reprezentat de mîncăruri rafinate care îndeplinesc standardul de aur sportiv: în Satul Olimpic, aproximativ 40.000 de mese vor fi servite zilnic pentru 15.000 de sportivi din 200 de țări. Meniul include, de asemenea, o gamă largă de mîncăruri vegetariene, relatează euronews.

Philippe Wurtz, managerul pentru alimentație și băuturi al Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris:

„Este o varietate bogată, un număr foarte mare de rețete pe bază vegetală care vor fi disponibile pentru ca publicul larg să le încerce. Și sperăm – vom ține pumnii – că le va plăcea, sînt aproape convins de asta.”

Compania franceză de catering Sodexo Live! a declarat că a creat un total de 500 de rețete care vor fi propuse în cantinele sportivilor. Meniul include, de asemenea, o gamă largă de mîncăruri vegetariene. Specialitățile zilnice vor fi însoțite de o gamă largă de garnituri și supe. Brînzeturile includ Camembert de înaltă calitate, Brie și Ossau-Iraty de oaie din sud-vestul Franței.

Sportivii vor avea, de asemenea, acces la standuri de mîncare la pachet, printre care se vor număra cele dedicate exclusiv bucătăriei franceze pregătite de bucătarii-șefi.

Amandine Chaigneau, bucătar la restaurantul Pouliche, demonstrează un croissant sub formă de cornet:

„Am vrut să fac rețete care să fie în același timp foarte bogate, foarte rafinate, știți, foarte apetisante. Și, în același timp, destul de simplu de înțeles. Așa că m-am gîndit: croissantul este un adevărat simbol al Parisului și mi s-a părut destul de evident că voi face un croissant care să poată fi răsucit.”

Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris vor avea loc între 26 iulie și 11 august și promit să încînte atît fanii sportului, cît și gurmanzii.


Preluat de la: Noi.md