BREAKING NEWS: Zi neagră în Moldova. Încă NOUĂ oameni au pierdut lupta cu COVID-19

Zi neagră în Moldova. Încă nouă oameni au pierdut lupta cu COVID-19. Bilanţul persoanelor răpuse de noul coronavirus a ajuns la 771 în ţara noastră.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, un caz de deces este o femeie de 66 ani din raionul Căușeni. Aceasta a fost internată la data de 24 iulie la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială gr.III, obezitate gr.III.

Un alt caz de deces este o femeie de 74 ani din municipiul Bălți. Pacienta a fost internată la data de 18 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, sechele AVC, cardiopatie hipertensivă.

O altă victimă este un bărbat de 71 ani din raionul Soroca. Bărbatul a fost internat la data de 15 iulie la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, ciroză hepatică, diabet zaharat.

A mai murit o femeie de 79 ani din municipiul Chișinău. Ea a fost internată la data de 14 iulie la Spitalul Clinic Municipal “Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Un alt caz de deces este o femeie de 52 ani din muninicipiul Chișinău. Femeia a fost internată la data de 27 iulie la Spitalul Clinic Municipal “Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică.

O altă victimă este un bărbat de 55 ani din muninicipiul Chișinău. El a fost internat la data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, pacreatită cronică, lacunarism cerebral cronic.

Un alt caz de deces este o femeie de 71 ani din raionul Strășeni. Aceasta a fost internaţă la data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: encefalopatie discirculatorie mixtă, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

O altă victimă a coronavirusului este o femeie de 70 ani din muninicipiul Chișinău. Pacienta a fost internată la data de 16 iulie la Spitalul Clinic Municipal Nr.1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă ischemică și hipertensivă.

Cea de-a 771 victimă este o femeie de 64 ani din raionul Edineț. Femeia a fost internată la data de 15 iulie la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: ciroză hepatică, sechele AVC, insuficiență hepato-renală.


Preluat de la: Publika.md