BREAKING NEWS: Vecaeslav Platon a fost eliberat din închisoare

Veaceslav Platon a fost eliberat astăzi din închisoare. Potrivit avocatului lui Platon, Ion Creţu, a fost admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune şi de către ofiţerul de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarului, Oleg Pantea, care a declarat că instituţia este în aşteptarea hotărârii în scris a magistraţilor de la Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana al Capitalei, privind eliberarea lui Veaceslav Platon. Acesta nu a participat la şedinţa de judecată în care s-a luat decizia privind eliberarea din penitenciarul cu numărul 13.

Şeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Ion Caracuian, nu a răspuns, deocamdată, la telefon pentru a ne spune dacă acuzatorii vor contesta sau nu decizia de astăzi în instanţa superioară.

PUBLIKA.MD aminteşte că Alexandr Stoianoglo a depus demersul în baza unui articol din Codul de Procedură Penală, care prevede că, în timpul cercetării noilor circumstanţe descoperite.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie pentru pentru escrocherie şi spălare de bani în cazul BEM.

Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că vrea revizuirea dosarului lui Veaceslav Platon, deoarece consideră că a fost condamnat ilegal.

Ştirea este în curs de actualizare.

 

 


Preluat de la: Publika.md