BREAKING NEWS: Vecaeslav Platon a fost eliberat din închisoare (VIDEO)

Veaceslav Platon a fost eliberat astăzi din închisoare. Potrivit avocatului lui Platon, Ion Creţu, a fost admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune şi de către ofiţerul de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarului, Oleg Pantea, care a declarat că instituţia este în aşteptarea hotărârii în scris a magistraţilor de la Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana al Capitalei, privind eliberarea lui Veaceslav Platon. Acesta nu a participat la şedinţa de judecată în care s-a luat decizia privind eliberarea din penitenciarul cu numărul 13.

”La moment, în privinţa lui Platon deţinem informaţii că ar exista o încheiere a instanţei de judecată, dar încă nu a parvenit oficial la penitenciar, ca să dispună eliebrarea propriu-zisă.  Procedura de eliberare durează de la 30 de minute până la o oră cu pregătirea tuturor pachetelor de documente”, a declarat Oleg Pantea, ofiţer de presă al ANP.

Şeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Ion Caracuian, nu a răspuns, deocamdată, la telefon pentru a ne spune dacă acuzatorii vor contesta sau nu decizia de astăzi în instanţa superioară.

PUBLIKA.MD aminteşte că Alexandr Stoianoglo a depus demersul în baza unui articol din Codul de Procedură Penală, care prevede că, în timpul cercetării noilor circumstanţe descoperite.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie pentru pentru escrocherie şi spălare de bani în cazul BEM.

Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că vrea revizuirea dosarului lui Veaceslav Platon, deoarece consideră că a fost condamnat ilegal.

CITEŞTE ŞI: Veaceslav Platon, la un pas de libertate. Stoianoglo cere suspendarea executării sentinței

La începutul lunii mai, deschide.md a scris că Platon ar fi încercat să mituiască magistraţii plenului Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie care urmau să examineze dosarul privind implicarea lui în frauda bancară. Suma propusă fiecărui judecător ar fi fost de 400 de mii de euro pentru un verdict favorabil. Deschide.md a mai scris că omul de legătură dintre Platon și judecătorii CSJ ar fi Liliana Catan. Catan a respins orice implicare, iar Veaceslav a dezminţit aceaste informaţii.

CITEŞTE ŞI: Platon, acuzat că îi mituiește pe magistrați înaintea judecății de săptămâna viitoare


Preluat de la: Publika.md