BREAKING NEWS: Șoferul care a lăsat-o pe Marcela Paladi fără picioare, REȚINUT

Șoferul care a lăsat-o pe Marcela Paladi fără picioare, în accidentul de pe Viaduct, a fost reținut și plasat în arest preventiv. Măsura a fost luată după ce, astăzi, instanța l-a condamnat pe Gheorghe Begu la 2 ani de închisoare cu executare în penitenciar tip deschis.

„În urma Hotărârii de astăzi a instanței de judecată, până la data când sentința va deveni definitivă, s-a dispus reținerea șoferului care a provocat accidentul rutier pe Viaduct și a traumat grav o tânără. Polițiștii Capitalei s-au mobilizat, au localizat bărbatul, l-au reținut și plasat în arest preventiv”, menționează IGP.

Amintim că instanța a decis că inculpatul va executa pedeapsa cu închisoare pe un termen de 2 ani în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de trei ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

Totodată, instanța de judecată a dispus anularea dreptului de a conduce în privința lui Gheorghe Begu. De asemenea, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a 1 000 000 de lei cu titlu de prejudiciului moral, 1 000 000 lei cu titlu de prejudiciu biologic, 5000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Totodată, s-a decis menținerea sechestrului pe bunurile mobile și imobile ale inculpatului, inclusiv conturile și depozitele bancare pentru asigurarea executării hotărârii.

Cu referire la acțiunea civilă privind repararea prejudiciului material cauzat în sumă de 1 291 719 lei, instanța a admis în principiu acțiunea, urmând ca în privința cuantumului solicitat să se expună instanța de judecată civilă. 

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că accidentul cumplit a avut loc pe 6 februarie. Marcela, în vârstă de 25 de ani, era pasager într-o maşină care a fost lovită de un alt vehicul pe viaduct. Tânăra a ieşit din automobil să plaseze semnalizatorul şi în acel moment a fost lovită, din spate, de automobilul la volanul căruia se afla bărbatul de 37 de ani.

Potrivit Procuraturii Generale, învinuitul circula cu o viteza de 60-70 de km pe oră.


Preluat de la: Publika.md