BREAKING NEWS Șoc în Spania: Leo Messi a înștiințat oficial că vrea să plece de la Barcelona!

Leo Messi (33 de ani) a transmis un fax către clubul FC Barcelona, anunțând că vrea să-și rezilieze acum contractul! Informația a fost publicată în această seară de Marca.com, apoi a fost preluată de toate publicațiile importante din Spania.

UPDATE 22:10

Carles Puyol (42 de ani), căpitanul Barcelonei în perioada în care Messi a obținut cele mai importante performanțe, e de partea argentinianului. Acesta a postat pe Twitter, la scurt timp după vestea care a zguduit fotbalul mondial: „Respect și admirație, Leo! Ai tot sprijinul meu, prietene”. Luis Suarez, atacantul intrat în dizgrația clubului catalan, a reacționat la mesajul lui Puyol printr-un emoji prin care aplauda spusele fostului căpitan.

Mesajul transmis de Leo Messi prin fax a provocat agitație în Barcelona. Conducerea catalanilor a convocat o ședință urgentă. În imagini postate pe twitter, se pot vedea suporteri care au început să se adune la sediul clubului, speriați de varianta plecării legendei blaugrana.

Leo Messi vrea să plece de la Barcelona
Incredibil, însă chiar este adevărat. Messi se desparte de FC Barcelona. Acum! Căpitanul a decis să comunice în această seară, prin serviciul BuróFax, dorința oficială a plecării de la clubul de care a fost legat aproape două decenii.

În mesajul transmis către conducere, Leo Messi cere să fie activată clauza prin care poate părăsi formația la finalul fiecărui sezon, unilateral. Clubul catalan îi stabilise clauza de reziliere la 700 de milioane de euro.

În principiu, clauza aminitită de Messi putea fi activată până la data de 10 iunie. Din cauza Covid-19, termenul limită a fost prelungit.

Messi s-a săturat de decepții
Discuția purtată vineri cu noul antrenor Ronald Koeman, în care argentinianul de 33 de ani a avertizat că "mă simt mai mult în afara decât în interiorul echipei", l-a convins definitiv să renunțe. Emblema blaugrana nu a putut trece peste durerea umilinței din "sfertul" Ligii Campionilor, 2-8 cu Bayern. Și le-a mărturisit celor apropiați, scrie cotidianul Olé, că s-a săturat de experimentele eșuate cu tehnicieni aduși pe Camp Nou, de la Valverde la Quique Setién. Criticile fostului director tehnic Eric Abidal, scandalul cu tăierea salariilor din cauza COVID-19, refuzată de jucători, și ratarea titlului au contribuit mult.

Man. City, gata de atac
Acum se așteaptă reacția președintelui Bartomeu, cu care Man. City, Inter ori alte echipe potente financiar ar trebuie să negocieze suma de transfer, dacă nu cumva Leo va forța plecarea gratis!

Leo Messi, cifre istorice la Barcelona
10 titluri are Leo Messi cu Barcelona în La Liga
4 Ligi ale Campionilor a câștigat argentinianul
444 de goluri a marcat Messi în 485 de meciuri jucate pentru Barcelona în La Liga. E cel mai bun marcator din istoria competiției
6 Baloane de Aur a cucerit Messi, toate în tricoul Barcelonei
91 de goluri a marcat Messi pentru Barcelona și Argentina în anul 2012, record mondial
27 de goluri a marcat Messi în El Clasico, recordul Barcelonei
 


Preluat de la: Timpul.md