BREAKING NEWS: Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon în primul tur al alegerilor prezidențiale

Peste un milion două sute de mii de moldoveni s-au prezentat duminică la urne pentru a-şi alege viitorul președinte. Cu o prezenţă la vot de aproape 43%, scrutinul este valid, a anunţat Comisia Electorală Centrală. Primele rezultate preliminare arată că vom avea un al doilea tur, cel mai probabil între Maia Sandu şi Igor Dodon, ceea ce înseamnă că istoria din 2016 se repetă.

Maia Sandu câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale. Candidatul PAS l-a devansat pe Igor Dodon şi a acumulat 35,91 la sută din sufragii, iar Dodon 32,77 procente. Asta arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 99,9 la sută din procesele verbale de la secţiile de votare din țară şi de peste hotare. Ceea ce înseamnă că între cei doi se va da o luptă strânsă în cel de-al doilea tur de scrutin. 

Potrivit rezultatelor preliminare, pentru Maia Sandu au votat 482 547 mii de alegători, în timp ce pentru Igor Dodon şi-au dat voturile 439 657 mii de cetăţeni. Pe a treia poziție s-a clasat candidatul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care a fost votat de aproximativ 17 la sută dintre alegători.

Clasamentul este urmat de Violeta Ivanov de la Partidul „Șor”, care se bucură de susținerea a aproape 7 la sută dintre moldoveni. Urmează liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru care au votat în aceste alegeri doar trei la sută dintre cetățeni. 2% a obținut candidatul PUN, Octavian Țîcu, iar puțin peste un procent i-a revenit liberal-democratului Tudor Deliu și liberalului Dorin Chirtoacă.


Preluat de la: Publika.md