BREAKING NEWS: Chișinău, lăsat fără energie electrică de la Cuciurgan din 1 noiembrie

Cuciurgan nu va livra energie electrică în luna noiembrie. Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunţat că nu a fost semnat un contract de livrare a energiei electrice cu MGRES. În aceste condiţii, oficialul a avertizat că deficitul necontractat de curent va depăşit patru mii de megawaţi pe oră. 

Autorităţile nu precizează motivele care au împiedicat semnarea unui contract cu Centrala de la Cuciurgan. Se ştie doar că Gazprom a redus, pentru noiembrie, volumele de gaz către ambele maluri ale Nistrului. Concernul rus a confirmat că va livra 5.7 milioane metri cubi de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Din acest volum, 3,4 milioane metri cubi pe zi va fi livrat malului drept, iar 2,3 milioane metri cubi pe zi – malului stâng al Nistrului. Asta înseamnă că regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie.

În acelaşi timp, Andrei Spînu a anunţat că Energocom a prelungit contractele cu două companii din România, pentru luna noiembrie. Acestea vor livra, în total, 85 megawaţi pe oră. Ministrul Infrastructurii a mai comunicat că pentru marţi au fost cumpărate 5530 de megawaţi pe oră de pe platforma OPCOM. 


Preluat de la: Publika.md