Brazilia, devastată de coronavirus. Bilanțul a trecut de 50.000 de morți

Brazilia a depășit 1 milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de morți de pe urma noului coronavirus, devenind a doua cea mai afectată țară la nivel mondial după SUA, informează digi24.ro.

Numărul cazurilor noi continuă să crească, doar în ultimele 24 de ore înregistrându-se 17.000 de bolnavi și 641 de morți.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat cea mai mare creștere zilnică a numărului de cazuri la nivel global, majoritatea fiind în America de Nord și America de Sud. Din cele 183.000 de cazuri noi, 60% au fost pe cele două continente.

Decizia președintelui brazilian de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro de a se opune carantinei și a se concentra pe funcționarea economiei a divizat țara. Până acum, doi miniștri ai Sănătății, amândoi doctori, au demisionat din cauza creșterii continue de cazuri și morți.

SUA este singura țară mai afectată de pandemie decât Brazilia, cu peste 2,2 milioane de cazuri și aproape 120.000 victime.

Cazurile de COVID-19 au început să se extindă în Brazilia la începutul lunii aprilie. În doar două luni, s-au îmbolnăvit peste 1 milion de persoane. Numărul zilnic al victimelor a fost în jur de 1.000, deși în weekend valorile au fost mai scăzute. Mulți experți din domeniul sănătății susțin că numărul mic de teste efectuate – de 20 de ori mai mic decât al trebui – sugerează că numărul real al bolnavilor este mult mai mare.


Preluat de la: Publika.md