Bonul de cumpărături din 1994 care arată evoluția prețurilor în supermarketurile din Marea Britanie / FOTO

Un britanic a stârnit val de reacții pe rețelele de socializare, după ce a găsit un bon de cumpărături din anul 1994 de la un supermarket. Bărbatului nu i-a venit să creadă cât de mult s-au schimbat prețurile de-a lungul anilor.
Bărbatul a dat peste o descoperire rară când citea o carte din bibliotecă. Bonul de la cumpărături, care era înfiptă într-o carte, provenea de la o achiziție făcută la o sucursală Tesco din Coventry pe 23 iulie 1994, conform dailymail.co.uk. Postând pe forumul Casual UK de pe Reddit, utilizatorul, cunoscut sub numele de @lukestrim, a împărtășit o imagine cu această descoperire rară, iar tot textul era încă lizibil. Printre articolele cumpărate se numără carne tocată de vită pentru 55p, burgeri de vită pentru 1,39 lire sterline, ulei de gătit pentru 65p, baby bio pentru 89p, banane vrac pentru 18p, sandvișuri pentru 89p și un exemplar din The Guardian pentru 50p.

Restul chitanței a fost ruptă, așa că nu avem cum să știm care au fost celelalte 27 de articole, în valoare totală de 29,29 lire sterline. Cu toate acestea, cele șapte articole pe care le putem vedea însumează puțin peste 5 lire sterline, lucru pe care Redditorii îl consideră interesant, deoarece compară cifrele cu cele de astăzi.

Redditorii compară cifrele cu cele de astăzi Oamenii sunt uimiți de cât de mult s-au schimbat prețurile în ultimii 30 de ani și au participat la discuție pentru a-și exprima propria opinie cu privire la aceste cifre. Un utilizator a exclamat: “55 de penny pentru carnea tocată de vită!!!”, la care un alt utilizator a răspuns: “Acum există o virgulă între cei 5”, alături de un emoji care plânge. Un altul a comentat: “Este interesant. Într-un mod tocilar. Destul de multă variație. Bananele erau 39p/ Acum sunt 90p/ kg sau 41p. ‘The Guardian a crescut de la 50p la 2,80 lire sterline, dar asta e un pic mai complex decât doar inflația. ‘Cel mai ieftin sandviș Tesco este acum 1,50 lire sterline? 89p probabil cel puțin dublat, în funcție de sandviș, evident. Cel mai ieftin ulei vegetal costă acum 1,85 lire sterline, față de 65p’. Un al patrulea a glumit: “Interesant! 29,39 lire sterline în 1994 înseamnă aproximativ 60 de lire sterline în banii de astăzi. În prezent, am 35 de produse în coșul meu Tesco, iar totalul este de 48,54 lire sterline. A 1994 Tesco receipt found in a library bookbyu/lukestrim inCasualUK


Preluat de la: Timpul.md