Bolnav de Covid-19, Donald Trump a ieșit la o plimbare cu mașina să-și salute susținătorii

Donald Trump a ieșit din spital, duminică, la o scurtă plimbare cu mașina pentru a-și saluta susținătorii. Președintele Statelor Unite ale Americii a purtat mască de protecție, la fel și unul dintre agenții săi de securitate scrie New York Times.

Presa nu a fost anunțată de această acțiune, iar jurnaliștii au transmis un protest oficial.

Autoritățile au blocat circulația la intrarea în spital. Coloana a rulat cu viteză foarte mică, iar susținătorii l-au putut vedea pe președinte făcându-le cu mâna din mașină, ceea ce a provocat o adevărată dezlănțuire de entuziasm.  

Ulterior, Casa Albă a transmis un comunicat în care a anunțat că Donald Trump s-a întors în salonul prezidențial din spitalul miliar Walter Reed după ce a făcut o „scurtă plimbare cu mașina, decisă în ultimul moment, pentru a-i saluta pe susținătorii săi de afară”.

Cu câteva ore înainte de a ieși din spital, imediat după conferința de presă de duminică a medicilor pe tema sănătății sale, Donald Trump postase pe contul de Twitter un mesaj de mulțumire către simpatizanții săi veniți în fața spitalului.

Vizita sa nu a fost privită cu ochi buni de toată lumea. Câțiva medici de la spitalul Walter Reed o consideră iresponsabilă, deoarece persoanele aflate în vehicul trebuie carantinate timp de 14 zile și chiar s-ar putea infecta cu virusul.

 


Preluat de la: Publika.md