Bisericile din SUA s-au transformat în focare de infecție după ce au fost redeschise

Bisericile din SUA s-au transformat în adevărate focare de infecție, nu mai puțin de 650 de cazuri au fost legate de unitățile religioase redeschise, scrie New York Times. În Texas, aproape 50 de persoane s-au infectat după ce un pastor le-a spus congreganților că se pot îmbrățișa din nou.

Virusul s-a infiltrat în predicile de duminică, în întâlnirile bisericești și taberele de tineret. A lovit bisericile care s-au redeschis cu precauție, cu măști de față și distanțare socială în vârfuri, precum și unele care au sfidat recomandările autorităților.

În Florida, o adolescentă a murit luna trecută după ce a participat la o petrecere de tineret la biserica ei.

Peste 650 de cazuri de coronavirus au fost legate de aproape 40 de biserici și evenimente religioase din Statele Unite de la începutul pandemiei, multe dintre ele izbucnind în ultima lună, scrie New York Times.

Pe măsură ce virusul face ravagii prin Texas, Arizona și alte bastioane evanghelice din sud și vest, unele biserici care au luptat pentru redeschidere sunt nevoite să se închidă din nou și să se înțeleagă dacă este chiar posibil să se închine împreună în siguranță.

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie