Bilanțul cutremurului devastator care a lovit Turcia și Grecia a urcat la 26 de morți și 804 răniți (VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea estimată inițial la 7 și apoi revizuită la 6,6 pe scara Richter s-a produs vineri, 30 octombrie, în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia. Autoritățile turce au informat că în Izmir s-au prăbușit cel puțin 20 de imobile, iar televiziunea publică elenă a transmis că un mini-tsunami s-a produs pe insula Samos din Marea Egee, scrie libertatea.ro.

Conform CNN, bilanțul provizoriu al deceselor provocate de seism a urcat la 26, iar numărul răniților a ajuns la 804. Căutările continuă. Oficialii turci spun că 24 dintre victime ar fi din zona de coastă a Turciei, iar două, un băiat și o fată, ar fi murit pe insula grecească Samoa, după ce un perete s-a prăbușit peste ei.

Dintre victimele recuperate în viață dintre dărâmături, în jur de 70 până acum, conform, BBC, 13 sunt în stare gravă, 5 intrând direct în sala de operație, iar 8 ajungând la Terapie Intensivă.

În total, 196 de replici s-au înregistrat după cutremurul mare, dintre care 23 au avut o magnitudine de 4 pe Richter. Cel puțin 20 de clădiri au fost puse la pământ în Izmir. 

CITEȘTE ȘI: CLIPE DE GROAZĂ în Turcia. Momentul în care un bloc din Izmir se prăbușește, după cutremurul devastator (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md