Bilanț sumbru al deceselor provocate de COVID-19. Cele mai afectate localităţi din ţara noastră

De la declanşarea pandemiei de COVID-19, în țara noastră, coronavirusul a luat vieţile a trei mii de oameni. Cele mai afectate sunt localitățile din centrul țării.

Astfel, potrivit datelor oficiale, cele mai multe decese s-au înregistrat în Chișinău, unde au murit 975 de persoane. Urmează municipiul Bălți, unde din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 au decedat 171 de oameni, şi Orhei, unde sunt 84 de decese. În Ialoveni și Edineț, 79 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că virusul a făcut prăpăd și în Drochia unde s-au înregistrat 78 de decese, iar în sudul țării, la Cahul, 72 de persoane au pierdut lupta cu noul virus. Situația este alarmantă și în regiunea transnistreană. Astfel, în localitățile din stânga Nistrului peste 200 de oameni au murit din cauza COVID-19.

Potrivit informațiilor prezentate de autorități, deşi cei mai mulţi pacienţi sunt de sex feminin, cele mai multe decese sunt în rândul bărbaţilor – 1533, în timp ce doar 1450 de femei au murit de COVID-19.

Analiza făcută de Ministerul Sănătății arată că 98 la sută dintre persoanele răpuse de noul coronavirus sufereau şi de maladii cronice. Cele mai multe aveau probleme cardiovasculare – 86 la sută. Unul din trei avea diabet zaharat. Pe lista comorbidităţilor se numără şi obezitatea, bolile neurologice sau renale.


Preluat de la: Publika.md