Biden admite că Ucraina ar putea pierde și alte orașe

El a acuzat Congresul SUA de încetineala în alocarea de fonduri suplimentare pentru Ucraina.

„Mizele sînt prea mari”, a precizat președintele american.

Întrebat de jurnaliști: dacă Ucraina va reuși să nu piardă și alte orașe, Biden a spus că „nu este sigur de asta”.

El a considerat că este „lipsit de etică” și „absurd” să refuzi să susții Kievul într-un moment atît de dificil, cînd FAU rămîne fără obuze.

Președintele american a promis că va lupta pentru ca armata ucraineană să obțină muniția necesară. Biden a recunoscut că i-a făcut o promisiune președintelui ucrainean Vladimir Zelenski pentru a asigura o finanțare suplimentară.

Guvernul american consideră că trecerea orașului Avdeevka sub controlul trupelor rusești este o „plată pentru inacțiunea Congresului”. Acest lucru a fost raportat de purtătoarea de cuvînt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, în timpul unui scurt interviu cu presa.

Ea a îndemnat Congresul să aprobe fără întîrziere cererea de noi ajutoare pentru Ucraina.

Președintele Joe Biden, reacționînd la retragerea trupelor ucrainene din Avdeevka, a declarat că o astfel de decizie a trebuit să fie luată, în special, din cauza legislatorilor americani care nu au aprobat încă ajutorul de urgență pentru Ucraina.

Acest lucru se afirmă într-o declarație publicată pe site-ul Casei Albe.

Se remarcă faptul că Biden l-a sunat pe președintele Zelenski la 17 februarie pentru a sublinia angajamentul SUA de a continua să sprijine Ucraina.

„În dimineața zilei de 17 februarie, armata ucraineană a fost forțată să se retragă din Avdeevka, după ce soldații ucraineni au fost nevoiți să raționalizeze muniția din cauza aprovizionării tot mai reduse din cauza inacțiunii Congresului, ceea ce a dus la primul succes notabil al Rusiei din ultimele luni. Președintele Biden a subliniat că Congresul trebuie să adopte de urgență un proiect de lege care să ofere fonduri suplimentare pentru securitatea națională pentru realimentarea forțelor ucrainene”, se arată în comunicat.


Preluat de la: Noi.md