Biden a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte al Americii – VIDEO

Fostul senator și vicepreședinte Joe Biden a depus jurământul. El devine astfel cel de-al al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Însă acesta se va afla la conducerea unei națiuni profund divizate care se străduiește să-și păstreze statutul de superputere.

Biden a fost învestit în funcție de judecătorul șef al Curții Supreme a SUA ,John G. Roberts la Capitol Hill în  Washington, DC. La 78 de ani, el este cel mai învârstă candidat care ocupă funcția de președinte al SUA, înlocuindu-l pe predecesorul său, Donald Trump, care avea 70 de ani când a devenit președinte.

Există și voci care se îndoiesc că Biden are suficientă energie și putere pentru a îndeplini complet sarcinile pe care le implică o asemenea funcție. Și se întreabă care va fi echilibrul puterii dintre el și Kamala Harris. Prima femeie care aleasă vicepreședinte SUA va prelua funcția lui Biden, dacă acesta ar ajunge să renunțe. Unii cred că ea este cea care va decide, Biden jucând doar un rol de substituent.

La ceremonie au participat și foarte mulți republicani importanți, inclusiv vicepreședintele Mike Pence. Marele absent de la evenimet a fost chiar fostul președinte Trump. El a repetat insistent de la aflarea rezultatelor că a fost furat.


Preluat de la: Timpul.md