Beneficiile produselor ecologice pentru igiena intimă. Recomandările specialiştilor

O femeie utilizează pe parcursul vieții peste 11 mii de absorbante și tampoane, care odată ajunse la gunoi au nevoie de cel puțin 500 de ani pentru a se descompune. Ecologiștii le recomandă în schimb produsele ecologice, precum sunt cupele menstruale sau absorbantele reutilizabile. Ginecologii, la rândul lor, afirmă că acestea aduc beneficii atât sănătății, cât și mediului înconjurător.

De șase ani, în perioada menstruației, Sorina Grejdeanu utilizează doar cupe menstruale.

„La început eram un pic sceptică, dar după trei luni am decis să o probez. Cupa menstruală este cea mai igienică, pentru că este din silicon chirurgical. Când noi o inserăm în vagin ea creează un vacuum și nu permite aerului să intre și nu proliferează bacterii.”, a menţionat activistul civic, Sorina Grejdeanu.

După ce a simțit beneficiile cupelor menstruale, tânăra a început să le recomande și prietenelor.

„Pe piață sunt circa 30 – 50 de cupe menstruale eco, pentru că fiecare din noi are necesități diferite. Înafară de cupe sunt absorbante lavabile și chiloți –  fac funcția unui absorbant, se schimbă odată la opt ore, deja depinde de abundența sângelui.”, a spus activistul civic, Sorina Grejdeanu.

Ginecologii spun că produsele ecologice pentru igiena intimă sunt o alternativă și pentru femeile care fac alergii de la absorbantele clasice sau de la tampoane.

„Pai cupele și absorbantele reutilizabile au un alt plus. Sunt foarte comode, hipoalergice, nu usucă, nu irită pielea. Femeile practic nu simt că sunt în perioada menstruală. Efecte adverse practic sunt minime. Sunt câteva contraindicații, pentru unele persoane precum ar fi virginitatea sau perioada post partum.”, a afirmat ginecologul, Cristina Ipati.

Produsele de igienă reutilizabile pot fi procurate din farmacii sau magazine specializate. Prețul pentru un set de cupe menstruale pornește de la 250 de lei.


Preluat de la: Publika.md