Beneficii mai puțin cunoscute ale sportului

1. Te ajută să scapi de dependență

Ai observat că te simți foarte bine după ce faci sport, chiar dacă ești obosită? Creierul tău produce dopamină, o substanță a recompensei, ca răspuns la orice fel de activitate plăcută. Astfel, persoanele care încearcă să scape de o dependență (cum ar fi fumatul) vor putea înlocui plăcerile dăunătoare cu un nou tip de plăcere, acela dat de exercițiul fizic. Dependența de substanțe nocive poate fi înlocuită cu o dependență de senzația de bine de după sport.

2. Îmbunătățește creativitatea

Indiferent de starea de spirit în care te afli, sportul îți va crește abilitatea de a fi creativă. Dat viitoare cînd simți că ai ajuns la un blocaj cu un anumit proiect, ia o pauză și ieși la o plimbare sau la cîteva minute de alergat. Cu siguranță te vei întoarce la treabă cu mult mai multă inspirație, iar acest efect durează cel puțin două ore după sport.

3. Îți îmbunătățește viața socială

Îți poți îmbunătăți relațiile existente dacă mergi la sală cu o prietenă sau cu partenerul. De asemenea, frecventarea unei săli de sport îți crește șansele de a cunoaște persoane noi care au interese similare cu ale tale. Fii deschisă la socializare cînd mergi la sală, ai putea să cunoști niște persoane cu care să te înțelegi de minune!


Preluat de la: Noi.md