Belgienii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în pieţe, pe străzile principale şi în clădirile publice

Belgienii sunt obligaţi, de sâmbătă, să poarte masca de protecţie în pieţe, pe străzile principale şi în clădirile publice, informează DPA, potrivit Agerpres. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Măsurile mai dure, impuse pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare din această ţară, includ, de asemenea, obligativitatea ca proprietarii de restaurante să salveze datele de contact ale clienţilor timp de 14 zile.

De asemenea, măştile sunt obligatorii în restaurante, cu excepţia situaţiei în care oamenii sunt aşezaţi la mese. Regulile privind obligativitatea purtării măştii au fost deja puse în aplicare în transportul public, precum şi în magazine, lăcaşuri de cult, cinematografe şi muzee.

Între 15 şi 21 iulie, circa 216 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate zilnic în Belgia, în creştere cu 63% faţă de perioada precedentă de şapte zile.

Numărul total al cazurilor confirmate până în prezent în Belgia este de aproape 65.200. Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul de decese este de 9.817, scrie libertatea.ro.

 


Preluat de la: Publika.md