Belarus a devenit membru al OCS

„Stimați șefi de stat, a fost luată decizia privind aderarea deplină a Republicii Belarus la OCS”, a anunțat președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev.
Acesta l-a felicitat apoi pe președintele belarus Alexandr Lukașenko.

„Țara dumneavoastră a îndeplinit într-o perioadă scurtă de timp toate procedurile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al Organizației de Cooperare de la Shanghai”, a adăugat Tokayev.

Summitul OCS are loc la 3 și 4 iulie sub deviza „Consolidarea dialogului multilateral – lupta pentru pace și dezvoltare durabilă”. Participanții la summit intenționează să semneze un pachet de 24 de documente comune, precum și să adopte o declarație finală și o declarație de reafirmare a angajamentului membrilor OCS față de principiile bunei vecinătăți și unității.

OCS este o organizație internațională înființată în 2001. În prezent, aceasta include zece state: India, Iran, Kazahstan, China, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Pakistan, Uzbekistan și Belarus. Țările observatoare sînt Afganistanul și Mongolia, iar țările partenere sînt Armenia, Azerbaidjan, Cambodgia, Nepal, EAU, Turcia și Sri Lanka.


Preluat de la: Noi.md