Beijingul lansează tururi cu elicopterul pe teritoriul Marelui Zid Chinezesc

Pe 14 februarie, la ora 10 a.m., un elicopter care transporta patru turiști a decolat dintr-o parcare de la situl Juyongguan VCS, marcînd lansarea tururilor cu elicopterul, potrivit guvernului sectorului orașului Changping, unde se află situl Juyongguan VCS.

Serviciile turistice menționate de mai sus sînt oferite zilnic de la 9:00 la 16:30. Turiștilor li se oferă trei trasee de excursie din care să aleagă, în primul se pot admira priveliștile secțiunii Juyongguan din Marele Zid Chinezesc, în al doilea se pot bucura de priveliștile porțiunii Juyongguan și a Văii Guangou din apropiere, iar în al treilea traseu, pe lîngă porțiunea Juyongguan, pot vedea și mormintele împăraților dinastiei Ming.

Durata celor trei rute este de 3, 5 și 15 minute, iar prețul biletului de persoană este de 298 de yuani (aproximativ 42 de dolari SUA), 398 de yuani și, respectiv, 888 de yuani.

Marele Zid Chinezesc, a cărui lungime totală este de 20 de mii de km, este inclus în lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Pe teritoriul Beijingului există fragmente de zid, a căror lungime totală ajunge la 520 km. Situl Juyunguan este situat la aproximativ 60 km de centrul Beijingului.


Preluat de la: Noi.md