Bani pe apa sâmbetei. O porţiune de carosabil recent reparată în comuna Stăuceni s-a surpat în urma unei ploi

Bani publici aruncaţi în vânt în comuna Stăuceni din municipiul Chişinău. Peste un milion de lei a cheltuit administraţia localităţii pentru un sistem ineficient de scurgere şi colectare a apelor pluviale. Ca urmare, săptămâna trecută, după o ploaie de câteva zile, o porţiune de carosabil recent reparat s-a surpat, iar drumul a devenit impracticabil.

Lucrările de pe strada Unirii au început în luna ianuarie, pentru a rezolva problema inundaţiilor permanente din zonă şi s-au încheiat la sfârşitul lui mai.

Unii locuitori din Stăuceni spun că sistemul de scurgere a fost construit de mântuială. 

„A fost o ploaie nu demult, mai în scurt, greu treceau cumpărătorii la magazin”.

„Ceva nu au luat în consideraţie. Ceva nu a fost corect făcut”.

Primarul comunei, Alexandru Vornicu, spune că de fapt, cauza problemei este râpa din zonă, care nu e betonată. Alesul local e convins că apa scursă în pământ spală prundişul de sub carosabil şi că asfaltul se va prăbuşi după fiecare ploaie.

„Agentul economic care a executat lucrările îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că se lasă, şi intervine din cont propriu”, a afirmat primarul comunei Stăuceni, Alexandru Avornic.

Am încercat să luăm legătura şi cu agentul economic responsabil de proiect pentru a-i cere o explicaţie, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.


Preluat de la: Publika.md