Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative. Acestea pot fi cumpărate din băncile licențiate din țară.

Prețul unei piese variază între 20 și 50 de lei. În total s-au fabricat 600 de unități. Toate monedele sunt însoțite de certificate de autenticitate în limbile română și engleză, semnate de guvernatorul Băncii Centrale.   

Potrivit unui comunicat emis de BNM, seria „Personalități” este îmbogățită cu două monede comemorative. Una e dedicată artistei plastice Valentinei Rusu-Ciobanu, care a împlinit recent un secol de viaţă, iar cea de-a doua este lansată cu ocazia a 200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza. O altă monedă a fost consacrată Mănăstirii Vărzărești, care împlinește 600 de ani. O monedă din argint dedicată lui Paul Bran, primul rector al ASEM completează seria „Știință și inovare”. Colecţia „Cartea Roșie a Republicii Moldova” este suplimentată de o monedă din argint, pe care e reprezentat fluturele machaon. O monedă dedicată ornamentului tradițional este inclusă în seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”.

De asemenea, a fost scoasă în vânzare și o moneda din argint consacrată vinurilor autohtone. Seria „Poveștile copilăriei”, lansată anul trecut, include și ea o nouă monedă „Punguța cu doi bani”.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie