Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ÎMPRUMUTĂ 70 de milioane de euro R. Moldova / Banii sunt pentru SĂNĂTATE și firmele mici

 

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a aprobat prin procedură rapidă un împrumut de 70 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii sunt destinați sectorului de sănătate și pentru a contribui la atenuarea impactului crizei asupra întreprinderile mici și mijlocii (IMM).

Împrumutul face parte dintr-un pachet de împrumuturi de 1,3 miliarde de euro oferite de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 8 țări. Banii urmează să fie repartiza pentru procurarea echipamentului de protecție și pentru susținerea întreprinderile mici și mijlocii (IMM).

Prin urmare, pe lângă Republica Moldova, de credite au beneficiat și următoarele state:

# Croația – 200 de milioane de euro
# Estonia: 200 de milioane de euro
# Grecia: 200 de milioane de euro
# Kosovo: 35 de milioane de euro
# Latvia: 150 de milioane de euro
# Serbia: 200 de milioane de euro
# Turcia: 200 de milioane de euro.

Amintim că în luna aprilie Consiliul Europei a aprobat un ajutor de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova. Ajutorul face parte dintr-un pachet de asistență macrofinanciară (MFA) de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri de extindere și de vecinătate, pentru a-i ajuta să limiteze căderea economică provocată de pandemia Covid-19.

https://diez.md/ 


Preluat de la: Timpul.md