Bâlciul din lavandă a adus noi restricții. CNESP interzice activitatea zonelor de agrement

Activitatea parcurilor de distracţii a fost interzisă, iar bâlciurile nu vor mai putea fi organizate. O hotărâre în aceste sens a fost aprobată sâmbătă seara, 27 iunie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Autoritățile au venit cu aceste modificări după ce astăzi lanul de lavandă din satul Cimișeni, Criuleni, a fost luat cu asalt de zeci de oameni care nu păstrau distanța socială și au venit la sesiuni foto în grupuri mai mari de trei persoane. 

”La propunerea directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ca urmare a analizei situaţiei epidemiologice actuale, 

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică HOTĂRĂŞTE:

În ultimele zile, rețele de socializare au fost invadate de fotografii surprinse în lanurile de levănțică.

Premierul Ion Chicu a făcut o declarație destul de dură în adresa celor care vizitează câmpurile cu flori în perioada stării de urgență. Indignat de comportamentul unor oameni care în plină pandemie se îmbulzesc în lanurile de lavandă să-şi facă sesiuni foto, Chicu a scris pe Facebook:  

„Nu v-atingem nici c-o floare. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul… Dar când unii dintre voi veți fi internați în stare gravă la spital – arătați medicului pozele cu levănțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia „frumosul” din noi. Sunt sigur că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că „UE-ul ne-a inchis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”

La scurt timp după mesajul premierului, în lanul de la Cimișeni a ajuns un echipaj al poliției care a restricționat accesul vizitatorilor în lanul cu lavandă. Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Criuleni a declarat pentru Publika că oamenii legii au iniţiat o procedură contravenţională pe numele agentului economic în gestiunea căruia se află câmpul cu flori.


Preluat de la: Publika.md