AZ Alkmaar, plângere la UEFA. Oficialii clubului de fotbal vor locul lui Ajax Amsterdam în Liga Campionilor

Oficialii clubului de fotbal AZ Alkmaar au trimis o scrisoare la UEFA, în care solicita locul de Liga Campionilor atribuit de federaţie celor de la Ajax Amsterdam. Olanda a fost prima țară din Europa care a decis încheierea prematură a campionatului pe fondul pandemiei de coronavirus.

Titlul în Eredivisie nu a fost acordat, iar forul de profil a decis că Ajax sa reprezinte Țara Lalelelor în grupele Ligii Campionilor.

La rândul său, AZ urmează să joace în turul doi preliminar al competiţiei.

La momentul întreruperii Ajax si AZ Alkmaar împărţeau primele două locuri în clasament cu acelaşi număr puncte, departajarea fiind făcută la golaveraj.

Argumentul celor de la AZ Alkmaar este unul de ordin sportiv. Echipa antrenată de Arne Slot a câştigat ambele partide directe cu lănicerii din cadrul campionatului intern.

Totodată, forul olandez a anunţat, însă, că scrisoarea trimisă de AZ nu va schimba decizia.

Nu este de acord cu repartizarea locurilor în clasament nici preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas. Oficialul a cerut autorităților din Franța să se răzgândească asupra deciziei de a încheia sezonul 2019-2020, după 28 de etape disputate.

Olympique Lyon s-a clasat pe locul 7 şi nu s-a calificat în cupele europene pentru prima dată în ultimii 20 de ani.

În scrisoarea adresată premierului Edouard Philippe şi ministrului sportului Roxana Mărăcineanu, Aulas a solicitat reluarea meciurilor în iunie, iar, potrivit lui, încheierea prematură a ultimei ediţii din Ligue 1 va aduce cluburilor pierderi de la 700 până la 900 de milioane de euro.


Preluat de la: Publika.md