Avicola Floreni se plânge că administraţia locală le pune beţe în roate (P)

Avicola Floreni SRL reclamă presiuni din partea autorităţilor locale din satul Floreni, raionul Anenii Noi. Principalul abator al companiei a fost nevoit să-şi sisteze activitatea după ce, acum o săptămână, fabrica a fost deconectată de la sistemul de canalizare, gestionat de întreprinderea municipală din localitate.

„Actualmente suntem într-o situație dificilă cu APL-ul din satul Floreni. O situație care acționează negativ și cu pierderi mari asupra activității întreprinderii noastre. Toate astea au început de la o hărțuire care merge deja de mult timp cu primarul din satul Floreni. Dumnealui ne acuză că noi nu achităm factura pentru serviciile de canalizare și ne-a emis o factură ilegală”, a afirmat administratorul S.R.L Floreni, Odiseea Bâta Bubuioc.

Deși pe teritoriul fabricii există un contor care înregistrează volumul de apă uzată devărsată în sistemul de canalizare, primarul localităţii nu recunoaște indicatorii acestuia pentru că a fost instalat în perioada în care sistemul era gestionat de o altă întreprindere municipală. Edilul recunoaşte că este antrenat într-o luptă cu agentul economic.

„Din momentul în care am intrat cu ei în luptă asta va fi permanent. Eu n-am tangență cu ceea ce achită ei la stat. Eu am tangență cu serviciile pe care prestează ÎM fondatorul căreia este consiliul sătesc, care m-a împuternicit pe mine să rezolv întrebarea asta prin decizia consiliului”, a menţionat primarul satului Floreni, Ruslan Crețu.

Ruslan Creţu cere companiei Avicola Floreni SRL să achite factura în valoare de 480 mii lei pentru serviciile de captare a apelor uzate pentru ultimele cinci luni. Reprezentanţii companiei spun însă că aceasta a fost emisă cu întârziere în data de 3 iulie, fără indicarea volumului de pe contor. Aceştia insistă ca factura să fie întocmită în baza Regulamentului în vigoare.

„La baza oricărui transfer stă un cont de plată sau un contract semnat de ambele părți sau o factură care este înaintată de prestatorul de servicii. Nu suntem contra să o achităm doar să fie perfectată conform actelor și a normelor legale. APL-ul local nu recunoaște datele contorului, cu toate că avem un act de constatare și verificare a contorului dat cu reprezentanții acestora”, a spus directorul financiar S.R.L Floreni, Stela Bulgaru.

Administrația companiei susține că de la fondare a achitat toate impozitele şi taxele, iar fabrica a fost desemnată, ani la rând, „Cel mai bun contribuabil” din raionul Anenii Noi. 

„Doar în ultimii trei ani Floreni S.R.L. a vărsat în bugetul local 12 milioane de lei”, a comunicat administratorul S.R.L Floreni, Odiseea Bâta Bubuioc.

Avicola Floreni SRL are peste 1700 de angajați.


Preluat de la: Publika.md