„Avia Invest”: Guvernul minte. Contractul de concesionare a AIC nu poate fi reziliat și nimeni nu-l poate desface

 

Compania „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile din presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare, menționând într-un comunicat de presă că este în continuare ținta unor atacuri grave din partea autorităților, la comanda personală a lui Igor Dodon. Compania menționează că prin comportamentul său, Igor Dodon afectează imaginea Republicii Moldova în fața investitorilor, în special a celor din Federația Rusă.

Făcând trimitere la unele informații apărute în unele instituții mass-media, „Avia Invest” menționează că a primit o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare.

Compania precizează că a prezentat documentul respectiv la APP, care însă nu l-a acceptat invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale. Avia Invest a fost însă nevoită să încheie acel document cu o renumită companie de asigurări din Rusia, deoarece, în urma atacurilor la adresa sa din partea autorităților de la Chișinău, companiile moldovenești au refuzat să semneze polița respectivă.

„Avia Invest” reiterează în comunicat că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare. „Presiunile la care este supusă au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine a transformat Republica Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri”, se arată în comunicat.

Totodată, compania arată că în pofida declarațiilor sale, Igor Dodon se arată ostil mediului de afaceri rusesc. „Este cu atât mai inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia. Prin acest comportament, Igor Dodon pune la îndoială orice act emis de companiile din Rusia și recunoașterea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce provoacă mari îngrijorări și rezerve pentru colaborarea business-ului rusesc cu partea moldovenească”.

Totodată, Avia Invest amintește că a atacat Republica Moldova în arbitrajul internațional pentru presiunile la adresa sa, iar Republica Moldova riscă să piardă 900 de milioane de dolari din vina lui Igor Dodon.

„Avia Invest” își reiterează angajamentul de a gestiona și în continuare într-un mod competent și profesionist Aeroportul Internațional Chișinău. Compania „Avia Invest” va continua investițiile pentru a-l menține în topul celor mai dezvoltate aeroporturi din regiune, top în care a intrat în ultimii ani, după concesionarea sa”, se arată la finalul comunicatului.

http://hotnews.md 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie