Averea fostului bodyguard al Maiei Sandu. Doar într-un an, Vasile Popa şi-a cumpărat o casă de un milion de lei şi un apartament

Vasile Popa, numit recent în funcţia de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a reuşit să-şi procure într-un an o casă în valoare de 1 milion de lei şi un apartament. 

Potrivit declaraţiei de avere şi de interese depusă de Popa în 2020, Vasile Popa şi soţia sa deţin o casă de locuit, cu o valoare cadastrală de peste 1 milion de lei, cumpărată în 2018, două apartamente, unul în valoare de,  circa 370 de mii de lei, dobândit tot în 2018 și altul, obținut în 2020 în urma unui contract de cesiune, în valoare de 170 de mii de lei. Totodată, Popa declară că deține în proprietate și un garaj în valoare de 60 de mii de lei.

Soții Popa au în proprietate trei mașini: un Hyundai i30 fabricat în 2013 și dobândit în 2019, un Hyundai Matrix, fabricat în 2005 și dobândit în 2013, dar și o mașină agricolă K-700 fabricată în 1964, dobândită în 2017 și înregistrată în orașul Cantemir.

Vasile Popa în vârstă de 41 de ani declară că a activat în cadrul SPPS în perioada 2003-2020, iar în 2006 a fost decorat cu medalia „Meritul Militar” prin decretul președintelui de atunci, Vladimir Voronin.

Potrivit declaraţiei de avere, anul trecut, Vasile Popa a obţinut 174,5 mii de lei din salariu ridicat de la SPPS, 158 de mii de lei – din indemnizaţii, iar aproximativ 40 de mii de lei – în cadrul activităţii desfăşurate la Primăria Capitalei.

Totodată, Vasile Popa a beneficiat în 2019 și de pensie de la SPPS în valoare totală de 88,5 mii de lei, iar soţia acestuia, care este vicepreşedinte al fracţiunii PAS în Consiliul Municipal Chişinău, a obţinut surse financiare de la Partidul Acțiune și Solidaritate (21,2 mii de lei), de la Parlamentul R. Moldova (25 mii de lei) şi de la Instituția Publică Națională „Teleradio Moldova” (700 de lei).

Informaţiile publice indică faptul că Vasile Popa a asigurat paza premierului Vlad Filat, iar în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2020, a fost bodyguardul Maiei Sandu. 

După ce l-a numit în funcţia de director adjunc al SPPS, Maia Sandu a declarat că Vasile Popa i-a fost alături în campania electorală pe bază de voluntariat. 

Amintim că SPPS a rămas fără director adjunct la 21 decembrie, după ce Petru Corduneanu și-a prezentat demisia. Ulterior, directorul Serviciului Iaroslav Martin a fost demis prin decretul Maiei Sandu.

 

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md