Avansare rapidă în carieră pentru fostul bodyguard al Maiei Sandu. Cu ce grad special l-a decernat președintele pe Vasile Popa

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a marcat astăzi, 27 ianuarie 2023, printr-un eveniment solemn cea de-a 31-a aniversare de la înființare. Pentru îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu, profesionalism înalt şi rezultate meritorii în activitate, angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat au primit distincţii și diplome de onoare din partea Președintelei Republicii Moldova. 

În acest an Republica Moldova va găzdui cel mai mare eveniment internațional din istoria țării, Comunitatea Politică Europeană, la care sunt așteptați peste 40 de șefi de state și guverne. În acest context, Maia Sandu a adresat un mesaj angajaților din domeniu.

„Siguranța tuturor acestor lideri este în mâinile voastre și va fi nevoie de multă muncă, de organizare excelentă și de responsabilitate maximă din partea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a reuși. Și eu am încredere că vom reuși!”, a accentuat șeful statului.

Tot astăzi, Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a primit gradul special de general-maior.

Maia Sandu a adresat ofițerilor de protecție un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesionale, menționând rolul central pe care îl are Serviciul de Protecție și Pază de Stat în domeniul protecției demnitarilor.

„Doamnelor și domnilor ofițeri, munca pe care o faceți este dificilă, poate fi riscantă și solicită responsabilitate, discreție, profesionalism și dăruire. Activitatea dumneavoastră, care este deseori invizibilă și poate fi la limita sacrificiului suprem, contribuie la buna funcționare a celor mai importante instituții ale statului”, a spus Președinta Maia Sandu.

Vasile Popa, director adjunct al SPPS, a făcut o retrospectivă a evenimentelor care s-au desfășurat pe parcursul celor 31 de ani de activitate, opinând că în pofida multiplelor greutăți și provocări, ofițerii de protecție și-au onorat cu demnitate sarcinile și misiunile încredințate.

Vasile Popa a fost bodyguard al Maiei Sandu. În august 2022, președinta i-a conferit gradul special de colonel.


Preluat de la: Publika.md