Autorităţile au lansat o campanie de colectare de bani pentru reconstrucţia Filarmonicii. Primul milion a fost deja donat

Președintele Igor Dodon a susținut astăzi un Live în care răspuns tuturor întrebărilor venite atât din Mass Media cât și din partea cetățenilor. Acesta și-a inițiat intervenția în direct cu incendiul de la Filarmonica Națională, Serghei Lunchevici.

Autorităţile au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru reconstrucţia clădiri Filarmonicii, devastată de incendiul violent de ieri. Edificiul de cultură a fost distrus aproape în totalitate şi, cel mai probabil, va trebui reconstruită din temelii. O echipă formată din reprezentanţi ai Guvernului şi ai Preşedinţiei au mers la faţa locului pentru a evalua situaţia. Potrivit lui Igor Dodon clădirea Filarmonicii Naţionale se află într-o stare deplorabilă.

„De restabilit este imposibil. Pompierii înca lucrează, trebuie de curățit locul, acoperișul cade, trebuie de scos tot gunoiul, asta e prima etapă, e ceea ce trebuie de făcut urgent, a a doua etapă va fi pregătirea unui proiect de construcție, trebuie de construit de la zero, astfel încât nu se poate de restabilit.”, a declarat Dodon.

Autorităţile examinează posibilitatea de a organiza un concurs, un proiect de construcție a Filarmonicii.

„Deja e deschis un cont special pentru acumularea de surse. Va costa foarte mult, e vorba de sute de milioane de lei, pentru a construi o Filarmonică de care se vor bucura alte generații. Ieri am fost contactat de unii potențiali sponsori. Primul milion de lei a fost donat și dăm startul unei campanii naționale de strângere de fonduri, așteptăm că toți doritoii, partenerii externi să vină cu donații. Haideți să venim cu suport pentru a construi o Filarmonică nouă.”, a îndemnat Dodon pe toți cetățenii Republicii Moldova.

Reprezentanţii Guvernului urmează să se întrunească într-o şedinţă pentru a căuta soluţii pentru artiştii care au rămas fără casă. Se vor căuta spaţii pentru reamplasarea colectivului pentru repetiții şi activități.

 


Preluat de la: Publika.md