Aureliu Ciocoi a trecut prin COVID-19 de două ori: prima dată – vara, a doua – în decembrie, "ca la carte"

Aureliu Ciocoi a fost bolnav de COVID-19 de două ori. Dezvăluirea a fost făcută chiar de premierul interimar în cadrul unei emisiuni televizate.

„Am trecut de două ori prin COVID-19. Prima dată – la sfârşit de august, şi în decembrie – ca la carte, fix peste patru luni. Am simţit pe pielea mea că, într-adevăr, anticorpii nu ţin mai mult de patru luni”, a declarat Aureliu Ciocoi. 

El a menţionat că nu trebuie să ne facem iluzii în privinţa vaccinului, care ne poate proteja pentru cel mult şase luni împotriva noului coronavirus.

„Aceasta înseamnă că populaţia vaccinată din prima linie va trebui revaccinată după şase luni. Ceea ce înseamnă că pentru toate statele livrarea de vaccinuri va fi practic non stop. Există o singură companie la ora actuală în Belgia, care a anunţat că a descoperit vaccinul pe viaţă”, a mai spus Aureliu Ciocoi.  

Referindu-se la un posibil val de creştere a infectărilor zilnice cu noul coronavirus la noi în ţară, Ciocoi a dat asigurări că sistemul medical este pregătit, iar numărul de paturi este suficient pentru a face faţă.

 


Preluat de la: Publika.md