Au uitat de pandemie şi nu ţin cont de avertizările specialiştilor. La o pensiune din Suruceni, oamenii au acces la piscină

Sfidează orice regulă. Deşi piscinele rămân închise, oaspeţii unei pensiuni din satul Suruceni, raionul Ialoveni, au avut parte de bălăceală. Am surprins câţiva oameni care au intrat în piscine fără să țină cont de avertizările specialiştilor, potrivit cărora infecţiile se transmit foarte uşor prin apă.

Zona de agrement a fost deschisă imediat după ce s-a încheiat starea de urgenţă. Oamenii au acces atât în foişoare, cât şi la piscină. Biletul de intrare este de minimum 100 de lei.

„Intră în apă câte doi oameni, câte trei. – Mai mulţi oameni nu intră în piscină? – Dacă oamenii intră în apă… – Nu vă este frică că ar putea veni poliţia? – De ce nu, ne temem, desigur”, a spus Valentin Ciulchin, administratorul zonei de agrement.

Hotărârea Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică din 27 iunie spune clar: se interzice activitatea zonelor de agrement precum piscinele şi parcurile de distracţii.

Nu există un termen clar pentru aceste restricţii. Acestea vor fi revăzute în funcție de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Oamenii legii vor face verificări la zone de agrement unde au fost surprinse imaginile cu camera ascunsă.

„Dacă vom constata că au fost încălcate acele prevederi, persoana urmează să răspundă conform codului contravenţional. Ce ţine de alte zone de agrement, da, avem un caz unde am pornit proces contravenţional conform articolului 76, alineatul 1. La fel, am fost informaţi precum că nu se respectă acele cerinţe de către administrator”, a declarat Pavel damaschin, şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni.

Din 17 martie, când a fost declarată stare de urgenţă, poliţiştii din raionul Ialoveni au dat 130 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului. Amenda maximă pentru persoanele fizice e de 25 de mii de lei, iar pentru persoane juridice, de 75 de mii.


Preluat de la: Publika.md