Au fost descoperite rămășițele unei pisici preistorice de mărimea unei pantere uriașe

Studiul, publicat în numărul din mai al revistei The Anatomical Record, dezvăluie noi detalii despre acest prădător antic.

Studentul John Moretti de la Jackson School of Geosciences din cadrul Universității din Texas, care a condus studiul, a declarat că la prima vedere a fost greu de determinat originea fosilei. Cu toate acestea, o scanare CT a dezvăluit un colț ascuns care a ajutat la identificarea descoperirii ca aparținînd Homotherium, un gen de pisici mari care cutreierau Pămîntul cu milioane de ani în urmă.

Moretti a explicat că această pisică nu ajunsese încă la vîrsta adultă în momentul morții sale, iar colțul său distinctiv în formă de sabie nu erupsese complet, ceea ce a permis conservarea acestuia. În cazul în care colțul ar fi fost complet format, acesta s-ar fi rupt și nu ar fi supraviețuit pînă în prezent.

Homotherium, o pisică mare, de mărimea unui jaguar, a trăit în Africa, Eurasia și America. Fosile din acest gen au fost deja găsite în Texas, dar această descoperire arată pentru prima dată că aceste feline au cutreierat platoul continental acum scufundat, care leagă Texasul de Florida. Oamenii de știință cred că această întindere de pămînt a fost un coridor neotropical prin care au migrat diverse animale, cum ar fi capibara și armadillo gigant.

Prădătorii mari, precum aceste pisici, au jucat un rol important în ecosistem, reglînd numărul de animale-jertfe și influențînd biodiversitatea.


Preluat de la: Noi.md