Au fost anunțate numele primilor pasageri privați care vor ajunge în spațiu. 4 bilete au costat 55 milioane de $

Cei patru pasageri care urmează să se îmbarce în primul zbor privat în spațiu au fost anunțați, locurile lor fiind plătite cu 55 de milioane de dolari.

Vor călători anul viitor pe Stația Spațială Internațională cu racheta SpaceX Falcon 9, ca urmare a unei colabărări între compania lui Elon Musk și Axiom Space, care coordonează misiunea, potrivit anunțului Axiom Space.

În primul său interviu după ce a fost desemnat să comande Ax-1, Lopez-Alegria a declarat pentru collectSPACE: „Sunt atât de recunoscător pentru această oportunitate. Pare un dar de la Dumnezeu și vreau să mă bucur de el”.

Misiunea îl include pe primul fost astronaut NASA care se va întoarce pe Stația Spațială Internațională, pe Larry Connor, în vârstă de 71 de ani, care va deveni a doua cea mai în vârstă persoană care va zbura în spațiu, după John Glenn care avea 77 de ani în 1998, când a mers în spațiu.

Connor a spus: „Cred că spațiul este ultima mare frontieră. Sunt încântat și onorat să fac parte din această misiune istorică.”

Connor, care a făcut bani cu echipamente informatice, în anii ’80 și ’90, înainte de a fonda firma de investiții imobiliare Connor Group, în 2003, va servi drept pilot sub comanda lui Lopez-Alegria, devenind primul pilot astronaut într-o misiune privată în spațiu.

Mark Pathy, în vârstă de 51 de ani, este directorul executiv al firmei de investiții canadiene Mavrik Corp și va deveni al 11-lea canadian care zboară în spațiu.

Eytan Stibbe, un om de afaceri în vârstă de 63 de ani și fost pilot de vânătoare al forțelor aeriene israeliene, va deveni, de asemenea, al doilea israelian care a ajuns în spațiu. El este mai mult decât conștient de riscurile călătoriilor spațiale, după moartea prietenului apropiat Ilan Ramon, primul astronaut din Israel. Ilan Ramon a murit când naveta spațială Columbia a explodat, în 2003.

Stibbe a declarat pentru Washington Post: „Evident, există o anumită teamă… Sunt conștient de riscuri”.

Directorul executiv al Axiom, Michael Suffredini, a declarat că zborul este un „pas important în pentru cucerirea Universului.” „Acești tipi sunt toți foarte implicați și o fac și pentru a îmbunătăți experiența țărilor lor”, a mai spus el.

SpaceX și Axoim programaseră inițial pentru ianuarie anul curent acest zbor, însă a fost amânat pentru ianuarie 2022.


Preluat de la: Publika.md