Au creat atmosfera de sărbătoare. În seara de Revelion, pe străzile Capitalei au circulat 6 troleibuze decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă

Şase troleibuze decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, cu zeci de luminiţe colorate, i-au suprins plăcut pe locuitorii Capitalei în seara de Revelion. Acestea au făcut un tur al oraşului pentru a crea o atmosferă de sărbătoare. Printre cele şase vehicule  scoase pe linie s-au numărat şi două de epocă, unul fabricat în anul 1949 şi altul în 1966.

La staţia terminus din sectorul Buiucani al Capitalei, troleibuzele au fost parcate preţ de jumătate de oră şi au putut fi admirate de trecători. 

Primul trolebuz care a circulat pe străzile din Chişinău are uşile şi geamurile mai mici decât unul modern, iar scaunele sunt duble şi tapițate cu piele artificială. Troleibuzul de epocă a fost decorat cu o ghirlandă de 200 de metri. 

„Restaurarea s-a făcut cu piese autentice. Sistemul de ghidaj şi cel de control au rămas acelaşi. Ne dorim să le arătăm locuitorilor Capitalei cum s-au dezvoltat troleibuzele. Şi numaidecât să-i felicităm pe toţi cu Anul Nou!”, a spus inginerul serviciului tehnic din cadrul RTEC, Ion Greiner.

Coloana de troleibuze a pornit la drum, însoţită de un echipaj al poliţiei şi fără pasageri la bord.

Troleibuzele decorate cu ghirlande au atras privirile trecătorilor. 

„E foarte plăcut, şi foarte bine ridică dispoziţia. Atmosferă de sărbătoare, foarte frumos!”

„Tare drăguţ. Dacă sincer, aşa, întradevăr le-am văzut, şi aşa imediat a apărut toate aceste emoţii de sărbătoare.”

„Uitaţi-vă copii cât îs de bucuroşi, cât îs de fericiţi. Măcar că nu avem zăpadă, da macar asta. E o frumuseţe extraordinară pentru copii.”

Organizatorii spun că scopul acţiunii este să le creeze locuitorilor Capitalei o dispoziţie de sărbătoare. 

„Ca spiritul sărbătorilor de iarnă să ajungă la fiecare cetăţean.”, a comunicat directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Dorin Ciornîi.

Regia Transport Electric organizează o astfel de acţiune al doilea an consecutiv.


Preluat de la: Publika.md