Astăzi în Moldova au fost înregistrate CINCI DECESE provocate de COVID-19

Astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate cinci decese provocate de COVID-19. Bilanțul total crește la 94 de morți. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. 

Potrivit informațiilor, în cazul decesului cu numărul 90 este vorba de un bărbat de 80 ani, din municipiul Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 22.04.2020, în stare gravă. Pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Pacientul suferea de diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gradul III.

În cazul decesului cu numărul 91, este vorba despre o femeie, 72 ani, din raionul Orhei, transferat de la IMSP SR Orhei, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 17.04.2020, în stare gravă. Femeia avea diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă si pulmonară, hipertensiune arterială gradul III.

Decesul cu numărul 92 a fost înregistrat la o femeie în vârstă de 37 ani, din raionul Orhei, transferată de la SR Orhei la Spitalul Clinic Republican pe data de 10 aprilie. Femeia avea pneumonie virală, bilaterală, detresă respiratorie, disfuncţie renală, hepatică.

În cazul decesului cu numărul 93 este vorba de o femeie de 39 ani, din raionul Dubăsari, Transnistria. Femeia avea diabet zaharat, cardiomiopatie, insuficienţă renală cronică.

Decesul cu numărul 94 a fost înregistrat la un bărbat în vârstă de 73 ani, din Tiraspol. Bărbatul suferea de cardiomiopatie aterosclerotică.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie