Asociația Investitorilor din România, EBA și AmCham, alarmată din cauza acțiunilor împotriva Victoriabank

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, European Business Association Moldova și American Chamber of Commerce in Moldova (AmCham), au emis o declaraţie comună în care dezaprobă acțiunile recente întreprinse de către autoritățile din Republica Moldova împotriva Victoriabank SA.

 

Amintim că Instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor Victoriabank. Sechestrul ar fi fost aplicat pe autoturismele, bunurile imobile, valorile mobiliare de stat și valorile nominale a acestora în suma totală de circa 2,3 miliarde de lei.

Recent și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, principalul acţionar al băncii Victoriabank, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acuzațiile Procuraturii Anticorupție împotriva Victoriabank și decizia de sechestrarea a activelor băncii, în legătură cu investigarea activităților frauduloase în sectorul bancar moldovenesc din anul 2014.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este acţionar la Victoriabank de 20 de ani. În prezent, BERD şi Banca Transilvania, prin intermediul VB Investment Holding din Olanda, deţin 72,19% din acţiunile băncii.


Preluat de la: Publika.md