Armata Naţională intervine la deblocarea şi deszăpezirea drumurilor din ţară

Echipele mobile ale Armatei Naţionale şi unităţi de tehnică specială sunt antrenate la deblocarea drumurilor naţionale, evacuarea persoanelor și la acordarea ajutorului echipelor de deszăpezire ale instituţiilor de resort. Un ordin în acest sens a fost emis de către ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc.

“Din cauza ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore, militarii din Batalionul 4 antiaerian al Armatei Naţionale au venit în suportul colegilor de la IGSU cu efectiv şi tehnică pe traseul Căuşeni-Ştefan Vodă. De asemenea, o echipă mobilă din Brigada de infanterie motorizată “Dacia”, dotată cu tehnică specială, se află în acest moment pe traseul Albota de Jos, Taraclia, pentru a tracta maşinile deraiate de pe carosabil”, a menţionat Victor Gaiciuc.

Potrivit locțiitorului șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, general de brigadă Mihail Bucliş, în toate unităţile militare sunt formate echipe mobile, dotate cu unităţi de transport de tip Kamaz, URAL, KRAZ, ZIL 131, pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului necesar.

 


Preluat de la: Publika.md