Aritz Aduriz și-a luat adio de la Athletic Bilbao într-un mod inedit. Atacantul a rostit un discurs în fața coechipierilor și membrilor familiei sale

Aritz Aduriz și-a luat adio de la Athletic Bilbao într-un mod inedit. Atacantul de 39 de ani, care și-a încheiat cariera de jucător, a participat la o ultimă conferință de presă chiar pe stadionul San Mames și a vorbit doar în fața coechipierilor și membrilor familiei sale.

” Este o zi în care sunt fericit, o zi în care trebuie să le mulțumesc părinților, surorei mele Naia, familiei mele, tuturor echipelor mele, tuturor celor care îmi sunt alături, tuturor fanilor”, a spus fostul fotbalist, Aritz Aduriz. 

În cei 12 ani la Athletic Bilbao, Aduriz a jucat 405 meciuri și a marcat 172 de goluri.

”Athletic este un club special, diferit, este o trupă care concurează cu toată lumea. Întotdeauna am spus că mai bine lupt de o mie de ori pentru Athletic și pierd de o mie de ori, decât să lupt pentru ceva în ce nu cred”, a spus fostul fotbalist, Aritz Aduriz. 

Singurul trofeu câștigat de atacant cu echipa din Țara Bascilor este Super Cupa Spaniei din sezonul 2015-2016. În prima manșă, Athletic a surclasat pe FC Barcelona cu 4-0, iar Aduriz a reușit un hat-trick. În retur, cele două echipe au remizat, scor 1-1.

”A fost o călătorie minunată, irepetabilă și, mai presus de toate, nu aș schimba niciodată oamenii care m-au însoțit în această călătorie. Vă mulțumesc din suflet, deoarece sunteți de neuitat”, a mai spus fostul fotbalist, Aritz Aduriz. 

Aritz Aduriz şi-a încheiat cariera de jucător după ce medicii l-au sfătuit să se opereze la şold şi să-şi pună o proteză.

În cariera sa, fotbalistul a mai evoluat la FC Burgos, Real Valladolid, Real Mallorca și FC Valencia.
În tricoul echipei naționale a Spaniei, Aduriz a jucat 13 meciuri și a marcat 2 goluri.


Preluat de la: Publika.md