Aproape 700 de marinari de pe portavionul Charles de Gaulle, testați pozitiv cu COVID-19

O treime din marinarii francezi aflați pe portavionul Charles de Gaulle, care a desfășurat exerciții în Oceanul Atlantic, au fost diagnosticați cu COVID-19 după ce nava a ajuns în port, scrie BBC, citat de digi24.ro.

Forțele navale franceze au deschis o anchetă pentru afla cum de au fost infectați atât de mulți oameni.

Nava cu aproape 2.000 de persoane la bord a ajuns în portul Toulon săptămâna trecută, cu 10 zile mai devreme decât trebuia, după ce unii marinari au început să prezinte simptome. După sosirea în port, 668 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19. Dintre aceștia, 20 de marinari sunt în spital, iar unul este la Terapie Intensivă.

Numărul total al celor bolnavi ar putea crește, deoarece încă sunt așteptate rezultatele pentru aproape 30% din personalul navei.

Portavionul Charles de Gaulle a fost introdus în carantină.

Franța a înregistrat până acum peste 17.000 de morți în urma epidemiei și a instituit măsuri dure de izolare. Este a treia cea mai lovită țară de coronavirus din Europa, după Italia și Spania.

De asemenea, portavionul american Theodore Roosevelt a devenit un focar de coronavirus, după ce cel puţin 585 dintre membrii echipajului au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie